Следвайте Гласове в Преминаването на държавната граница е вече бизнес, който

...
Следвайте Гласове в Преминаването на държавната граница е вече бизнес, който
Коментари Харесай

Два тихи дрона биха охранявали цялата ни граница с Турция  

Следвайте " Гласове " в 
Преминаването на държавната граница е към този момент бизнес, който по своята финансова успеваемост надвишава неведнъж бързата възвращаемост спрямо търговията с дрога. Независимо дали границата се укрепва с още мрежи, джипове, човешки потенциал, бъгита или ездачи, изобретателността на нарушителите става все по-голяма и нападателна с всеки ден. В надбягването по земя печелят трафикатите. 

Единственият актуален метод за изпреварващи дейности е всеобщото използване на дрон наблюдаване. 

Дрон със слънчеви панели се изстрелва във въздуха с „ прашка “, развива до 120 км/ч, покрива 240 км. територия, резистентен е на вятър със скорост към 60-80 км/ч, приспособен за нощно следене, спокоен е като птица. Незабележимият съгледвач е създаването на Европейската комисия и от дълго време е с многофункционално приложение във Франция. Неговите огромни прерогативи: 
- Не се чува – силата на звука му се равнява на микровълнова фурна; 
- Погледнат от земята наподобява на рееща се птица, след 120 м. не се вижда изобщо; 
- В отлични атмосферни условия денем дронът остава във въздуха до 12 часа, а нощем – три часа и 40 мин.
- Издига се до 4 хиляди м. височина;
- Един дрон може да наблюдава два разнообразни обекта;
- Крилата на дрона се разглобяват и той се побира в огромна кутия, която влиза и в джип;
-Базовата станция дружно с дрона е инсталирана в микробус, което разрешава и огромна подвижност.
- Зарежда се до цялостен заряд за един час. 

Научният център JRC на Европейската комисия стои зад създаването на птицата-съгледвач. Тя е създадена от френския боен инженер Бенжамин Давид, който също е един от ръководителите на програмата Галилео. 
Германският инженер Валдемар Кребс и инж. Валери Димитров показват у нас опциите на дрона за задачите на националната сигурност и наблюдаване. Облитането на границата е единствено една от опциите на дрона. Той е екипиран с термосензори, с камери с извънредно висока разграничителна дарба и е отличен за издирвателни и избавителни интервенции във всички метеорологични условия. 

Моторът на дрона е същият като на дрона, който сполучливо кацна на Марс. Той може да бъде оборудван с пет кг. свръх прецизна фотографска техника. От височина 1,2 км. без проблем снима чист облик върху 1 кв.см. Гимбълът на камерата се върти на 360 градуса и камерата може да следи обект, даже когато се отдалечава от него в противоположната посока. 
Дронът е в положение да „ прихваща “ обекти от 30 км. разстояние и да продължава да следи обекта и да изпраща видео в действително време, което остава в „ облака “. 
Намалява всевъзможни благоприятни условия за манипулиране на информацията изолирайки субективния фактор.
Дължината на сухата ни граница с Турция е почти 260 км. Според специалистите от Европа, с една базова преносима станция се покрива тази дължина. Два дрона са задоволителни, с цел да обезпечат непрекъснат надзор по цялото продължение на границата. При взаимно договаряне със граничните управляващи на съседите за прилагане на сходни машини, ние освен можем да следваме от въздуха групите, само че и да предизвестяваме за тяхното ориентиране към браздата. 
За ръководството на дрона са задоволителни двама оператори. С екип от 10 индивида подготвени експерти може да бъде подсигурена денонощната стража на българо-турската граница.  
Дори да влезем в Шенген, ние ще продължим да сме външна граница на Европа. Затова по линия на Фронтекс, както и по европейски стратегии такива дронове може да бъдат финансирани. Просто ще сменяем покупко-продажбите за джипки с друга проходимост и непрекъснато сервизно обслужване с въздушно безпилотно наблюдаване, което подсигурява несравнима успеваемост пред тичането по земя и гонене през гори, полета и автомагистрали. 
Ако държавното ръководство се интересува от ефикасен надзор на действия от национална значителност, с такива дронове може да бъдат следени бракониери, противозаконни дървосекачи, да се откриват хора в неволя в планината както образно, по този начин и с термокамера.  Разгръщането на системата става в границите на 30 минути. 
Всеки умел дрон водач с лекост ще усвои главните правила за управление на професионалната птица. Цената за два дрона ще бъде толкоз, че да покрие задоволително нерентабилни разход, а неговата успеваемост ще спести хиляди човекочасове по границата и тонове гориво. В екологично отношение дронът е всичко, което може да бъде посочено като образец. 
Такъв дрон, закупен за общи цели, може да бъде наеман съгласно потребностите на всяка организация. С наемна цена би бил от изгода за аграрното министерство, което до момента харчи хиляди месечно за обследвания, само че не е постигнало мечтаните резултати. Дронът може да минава неусетно, до момента в който се прави бракониерство, противозаконна сеч, да прави таксация на животни, да обследва естествени аномалии, да предава информация за размерите на естествени бедствия, в това число и мощни пожари. От Италия към този момент са изпратили питане към Франция за наблюдаване над вулкана Етна, който редовно бълва лава. Дронът може да слезе задоволително ниско, само че и да се пази самичък, като се издига нагоре при постигане на съответна температура. 
Най-големият пазар освен в европейски, само че и в международен мащаб е сигурността. За нашата територия, от Резово до Свиленград два дрона могат да покрият територията и да „ виждат “ към 30 км. преди границата. При полети над Черно море, няма да бъдем очевидци още веднъж по какъв начин мини излизат на плажове, посред туристите. 
Голямия интерес към дрона и сполучливите му планове в Европа и Африка показват реалните му благоприятни условия. Пробиването на голям брой европейски граници води към разумното ориентиране за приложимост на услугите на „ положителните “ летящи и безшумни съгледвачи. 
При полети над Черно море, няма да бъдем очевидци още веднъж по какъв начин мини излизат на плажове, посред туристите. 
Голямият интерес към дрона и сполучливите му планове в Европа и Африка показват реалните благоприятни условия на системата.
X SUN e  избран в Франция да следи крайбрежията на Нормандия за противозаконен лов на риба и да предотвратява опитите за трафик по вода и суша.Проектът започва през 2023г.
 

 
09 Март 2023125207 Март 2023146406 Март 202389506 Март 202314403 Март 202377602 Март 2023705КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023189528 Фев 2023124309 Март 2023114503 Март 20232811
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР